top of page

HUST.(2020-2022)

HUST står för Halmstad University Solar Team och är en ideell studentförening med syftet att främja utvecklingen av förnyelsebar energiteknik framför allt solcellsteknik. Föreningen har 35 medlemmar och funnits sedan 2016, jag gick med 2020 och arbetade aktivt tills jag lämnade över mitt ansvar sommaren 2022. Min roll i organisationen var Senior marketing lead/Marketing Team Leader och innebar att jag hade yttersta ansvaret för marknadsföring och design för hela organisationen, i mitt team arbetade sju studenter.

 

Min tid i HUST har gett mig erfarenhet att leda och arbete i multidisciplinärt team med marknadsförare, ingenjörer och designers, ta fram digital design och marknadsföring, arbeta med printad design och fysisk media samt koordinera arbete med interna och externa parter.

​

Projektet har gjort att jag arbetat med en stor bredd av designarbete vilket har inneburit olika former av arbetsprocesser. Nedan specificerar jag några projekt som jag har arbetat med inom HUST:

Hemsidan

Ledningsgruppen tog beslutet om att uppdatera hemsidan då den gamla hemsidan hade många brister. Projektet sträckte sig över sex månader och drevs av mig samt ytterligare en designer. Under dessa sex månaderna arbetade vi med visuell design, interaktionsdesign, användbarhet och utvärdering.

​

Projektet bestod av tre faser, där den första fasen innebar en analys med fokus på visuell design och användbarhet av den dåvarande hemsidan för att hitta brister och möjligheter till förbättring. Vi genomförde även en omvärldsanalys av ett 20-tal hemsidor från andra solbilslag. Omvärldsanalysen visade att språkbruk, användning av bilder samt visuell design var viktiga element för att hemsidan skulle uppfattas som professionell.

​

I den andra fasen låg fokuset på att generera idéer och koncept, design samt funktionalitet. Det var i den andra fasen som de flesta besluten om layout, funktioner och färgval gjordes. Det skedde mycket iterering i den andra fasen främst då vi tog in mycket feedback från andra medlemmar från teamet.

​

Den tredje fasen som även var den längsta låg fokuset helt på utveckling, programmering och implementering. Det var i denna fasen som jag var minst aktiv i.

​

Projektet gav mig stor praktisk erfarenhet i att arbeta med webdesign och att arbeta mot ett stort team med mycket feedback.

 

Obs! På grund av tvist med hemsideleverantören saknar hemsidan för tillfället HTTPS certifikat.​

​

Länk till hemsidan: http://www.husolarteam.com/

Test – 2.png

Designförslag på hemsidan

Hemsida.png

Startsidan för  hemsidan

Rollups

I detta projekt arbetade jag själv med designen med viss hjälp från fotograf för att ta bilder. Totalt designades fyra rollupps i två omgångar, projektet utfördes tillsammans med Dekorcenter i Laholm som var ansvariga för print och montering. Projektet var en del i utvecklingen av vår visuella profil samt ökad synlighet för organisationen på Högskolan i Halmstad.

​

Projektet bestod av två faser. I den första fasen så började jag att tillsammans med ledningen i föreningen att ta fram vad vi ville förmedla i text och bild på de respektive rollups. Sedan så tog jag fram en moodboard med olika designförslag och idéer. Dessa förslag itererades utifrån feedback från både teamet och Dekorcenter. Detta ledde fram till tre designer som presenterades för projektledaren under ett digital ”workshops” möte där vi diskuterade och arbetade fram en slutgiltig design.

​

När designen var klar så koordinerade jag arbetet med teamets fotograf som tog fram förslag till bilder som vi sedan gick igenom. Sist så skickades materialet över till Dekorcenter för en sista check innan de gick vidare för att printas och monteras.

​

Projektet gav mig erfarenhet att arbeta med externa parter samt kunskap inom printad design framförallt koppat till rollups.

Rollupps.png

Mockups för rollups

Bag.png
Glas.png

Merchandise

Detta projekt sträckte sig över sex veckor och var en satsning på att öka organisationens synlighet bland yngre och studenter. Jag var ansvarig för projektets budget och arbetade tillsammans med en designer och företaget JAC Tryck & Brodyr i Halmstad. Projektet var väldigt speciellt då jag hade mycket kontroll över hela processen.

​

Först så satte jag upp en budget för projektet samt tog fram en beskrivning över vad vi ville uppnå med projektet. Detta presenterades för ledningsgruppen som godkände projektet samt lade fram önskemålet om att produkterna skulle köpas in i tillräcklig kvantitet för att räcka i två år. Efter att projektet hade godkänts tog jag fram en plan över de sex veckorna som projektet sträckte sig över samt visuella riktlinjer för den merchandise som vi skulle köpa in. Dessa riktlinjer var främst val av färg och material, hur teamets logotyp skulle appliceras samt vilken typ av produkter som var aktuellt att köpa in. Riklinjerna arbetades fram tillsammans med en till designer från teamet.

​

Allt material sammanställdes och skickades över till JAC Tryck & Brodyr som tog fram mockups på de olika produkterna. Varje mockup itererades om ett antal gånger tillsammans med JAC fram tills det att jag var nöjd och tog beslutet om att lägga beställningen. Trots förlängda leveranstider på grund av pandemin så gick endast projektet över tiden med endast några dagar.

 

Erfarenheten som jag fick från projektet var att arbeta med design för reklammaterial samt budgetering för inköp och beställning.

Flaskor.png

Desigförslag för HUST merchandise

UX Designer with a passion for problem-solving and user-centered design. Alumni from Halmstad University with a bachelor of science in informatics and specialization in design for electric mobility.

​

Multiple experiences from agile design processes from research to the final product and design work in multidisciplinary teams.

​

Always up for a new challenge so don't hesitate to contact me at: robinjohansson.design@gmail.com

​

Learn more

​

© 2022   Robin Johansson 

bottom of page